ERLUS | Zaštita podataka

Zaštita podataka

Kontakt podaci tvrtke

Ime: Dr. Rüdiger Grau, Patrick Dietrich, Martin Eisenreich
Broj telefona: 08773 18 - 0
E-mail adresa: info@erlus.com
Naziv tvrtke: ERLUS AG

Kontakt podaci odgovorne osobe za zaštitu podataka:

Ime: Veronika Lerbinger
Broj telefona: 08773 18 - 0
E-mail adresa: datenschutz@erlus.com
Naziv tvrtke: ERLUS AG

 

Izjava o zaštiti podataka

Kao korisnik naše Internet stranice, u ovoj izjavi o zaštiti podataka dobit ćete sve potrebne informacije o tome kako, u kojoj mjeri i u koju svrhu mi ili treći pružatelji usluga prikupljamo i koristimo podatke od vas. Prikupljanje i korištenje vaših podataka odvija se strogo u skladu sa propisima njemačkog Zakona o zaštiti podataka (BDSG) i njemačkog Zakona o telemedijama (TMG). Osjećamo se posebno posvećeni povjerljivosti vaših osobnih podataka i stoga radimo strogo unutar granica određenih zakonskim propisima. Prikupljanje ovih osobnih podataka odvija se na dobrovoljnoj osnovi, ako nam je to izvedivo. Također, ove podatke prosljeđujemo trećim stranama samo uz vaš izričiti pristanak. Osiguravamo visoku razinu sigurnosti korištenjem SSL šifriranja za posebno povjerljive podatke, na primjer u platnim transakcijama ili u vezi s vašim upitima koje nama upućujete. Međutim, želimo iskoristiti ovu priliku i ukazati na opće opasnosti korištenja interneta na koje nemamo utjecaja. Posebno kada je riječ o komunikaciji putem e-mail-a, vaši podaci nisu sigurni bez daljnjih mjera predostrožnosti, te ih treće strane eventualno mogu prikupiti.

Obavijesti, brisanje, blokiranje

U svakom trenutku možete besplatno dobiti informacije o osobnim podacima koje smo pohranili o vama, kao i o podrijetlu, primatelju i svrsi prikupljanja i obrade podataka. Također imate pravo zatražiti da se vaši podaci isprave, blokiraju ili izbrišu. To se ne odnosi na podatke koji su pohranjeni na temelju zakonskih propisa ili su potrebni za uredno poslovanje. Da bi se zaključavanje podataka moglo provesti u bilo kojem trenutku, podaci se u svrhu kontrole čuvaju u datoteci zaključavanja. Ako podaci nisu obuhvaćeni zakonskom obvezom arhiviranja, izbrisat ćemo vaše podatke na vaš zahtjev. Ako se primjenjuje obveza arhiviranja, blokirat ćemo vaše podatke. Za sva pitanja i nedoumice u vezi s ispravkom, blokiranjem ili brisanjem osobnih podataka, obratite se našoj odgovornoj osobi za zaštitu podataka, koristeći kontakt podatke u ovoj izjavi o zaštiti podataka ili adresu navedenu u impresumu.

Prikupljanje podataka o pristupu

Isporuka i prezentacija sadržaja putem naše web stranice tehnički zahtijeva prikupljanje određenih podataka. Kada pristupate našoj web stranici, mi ili davatelj internet prostora bilježimo te takozvane datoteke dnevnika poslužitelja (server log files). Ove datoteke dnevnika ne dopuštaju donošenje ikakvih zaključaka o vama i vašoj osobi. Odgovarajući podaci sastoje se od naziva web stranice, datoteke, trenutnog datuma, količine podataka, web preglednika i njegove verzije, korištenog operativnog sustava, naziva domene vašeg internetskog pružatelja, URL-a prethodne web stranice (referrer URL) kao stranice sa koje ste prebacili na našu stranicu, kao i odgovarajuće IP adrese. Te podatke koristimo za prikaz i isporuku našeg sadržaja, kao i u statističke svrhe. Podaci podržavaju pružanje i stalno poboljšanje naše ponude. Također zadržavamo pravo retrospektivne provjere spomenutih podataka ako postoji bilo kakva sumnja u ilegalnu upotrebu naše ponude.

SSL šifriranje

Naša web stranica koristi SSL šifriranje kada je riječ o prijenosu povjerljivog ili osobnog sadržaja naših korisnika. Ovo se šifriranje aktivira, na primjer, prilikom obrade platnih transakcija i za upite koje nam šaljete putem naše web stranice. Molimo pazite da je SSL šifriranje aktivirano s vaše strane tijekom odgovarajućih aktivnosti. Korištenje šifriranja lako je prepoznati: prikaz u retku preglednika mijenja se sa „http://“ na „https://“. Treće strane ne mogu čitati podatke šifrirane putem SSL-a. Šaljite svoje povjerljive podatke samo kada je SSL šifriranje aktivirano, a obratite se nama u slučaju sumnje.

Priključak za Facebook

Na našoj web stranici se nalaze priključci (plugins) društvene mreže Facebook. Njen vlasnik je tvrtka Facebook Inc. Sjedište joj je u SAD-u, Kalifornija 94025, 1 Hacker Way, Menlo Park. Logo Facebook-a ili „Like-button“ (gumb „Sviđa mi se“) na našoj stranici na za vas prepoznatljiv način označavaju priključke Facebook-a. Također pogledajte pregled priključaka Facebook-a na http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Kada posjetite našu web stranicu, putem priključka uspostavljamo izravnu vezu s poslužiteljem Facebook-a. Zatim vas se tamo prebacuje preko vašeg preglednika. Facebook s time povezuje informaciju, da ste posjetili našu web stranicu sa svojom IP adresom. Klikom na gumb „Sviđa mi se“ Facebook-a povezujete sadržaj naše web stranice sa svojim profilom na Facebooku. Facebook može vašu posjetu naše web stranice dodijeliti vašem korisničkom računu. Pri tome nemamo saznanja o vrsti sadržaja koji se prenosi Facebook-u i kako ih Facebook koristi. Više informacija o prikupljanju i korištenju podataka možete pronaći u Izjavi o zaštiti podataka Facebook-a koju možete pronaći na stranici http://de-de.facebook.com/policy.php. Možete spriječiti da se posjeta našoj web stranici dodijeli vašem Facebook profilu, tako što se prethodno jednostavno odjavite iz vašeg Facebook računa.

Priključak za društvene mreže

Na našoj web stranici može doći do upotrebe tzv. priključaka za društvene mreže (social plugins), posebice gumba „Sviđa mi se“ društvene mreže facebook.com. Stranicu facebook.com vodi tvrtka Facebook Inc., sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama (1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA). Kada posjetite neki dio naše internet stranice koji sadrži takav priključak, vaš internetski preglednik (npr. Internet Explorer ili Safari) uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima Facebook-a. Korištenje priključaka za društvene mreže (Pravna osnova članak 6. (1) (f) Opće uredbe o zaštiti podataka EU-a (DSGVO)) temelji se na našem legitimnom interesu za analizu ponašanja korisnika, kako bismo optimizirali našu internetsku ponudu i naše oglase. Nemamo utjecaja na količinu podataka koje Facebook tako prikuplja, i informirat ćemo vas u skladu s našim saznanjima. Uključivanjem priključka Facebook dobiva informacije da ste posjetili našu web stranicu. Ako ste prijavljeni na svoj Facebook račun tijekom posjete našoj web stranici, Facebook može dodijeliti posjetu našoj web stranici vašem korisničkom računu. Ako tada komunicirate s priključcima za društvene mreže, npr. pritisnite gumb „Sviđa mi se“ ili koristite funkciju „Reci dalje“, „Podijeli“ ili „Podijeli s prijateljima“, tada se odgovarajuće informacije prenose Facebook-u i tamo se pohranjuju. Čak i ako niste član Facebooka, postoji mogućnost da će Facebook prepoznati i spremiti vašu IP adresu. Informacije o prikupljanju i korištenju vaših podataka od strane Facebooka, kao i vaša s time povezana prava i mogućnosti postavki, mogu se pronaći u Facebook-ovim Informacijama o zaštiti podataka (https://de-de.facebook.com/full_data_use_policy). Ako ste član Facebooka i ne želite da Facebook može dodijeliti vaš posjet našoj web stranici vašem korisničkom računu na Facebook-u, morate se odjaviti sa svog Facebook korisničkog računa prije nego što otvorite našu web stranicu.

Korištenje usluge Google Analytics

Na našoj web stranici koristimo uslugu web analize Google Analytics tvrtke Google Inc. koja koristi kolačiće. To su tekstualne datoteke koje, kad se spreme na vaše računalo, omogućuju analizu vašeg korisničkog ponašanja u odnosu na našu web stranicu. Kolačići generiraju informacije koje se prenose na Googleov poslužitelj. Ti se poslužitelji obično nalaze u SAD-u, ali slijede sporazume o korištenju Europskog gospodarskog prostora i skraćuju vašu IP adresu prije slanja u Sjedinjene Države. Samo u iznimnim slučajevima IP adresa se skraćuje nakon slanja u SAD. Google obrađuje prenesene informacije i u tom kontekstu pruža daljnje usluge za nas operatore web stranica. Utvrđena IP adresa se ne spaja s drugim Googleovim uslugama. Možete spriječiti spremanje kolačića na vaše računalo promjenom postavki preglednika. Međutim, to može rezultirati ograničenjima u prikazu i funkciji prilikom korištenja naše web stranice. Određeni priključak za preglednik također sprječava prikupljanje i upotrebu podataka generiranih kolačićima. Možete ga preuzeti sa sljedeće poveznice: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de . Saznajte više o uvjetima zaštite podataka Googlea i usluge Google Analytics na: http://www.google.com/analytics/terms/de.html ili na https://www.google.de/intl/de/policies/.

Remarketing usluge Google Analytics

Na našoj web stranici koristimo funkciju remarketinga tvrtke Google Inc. Ovom funkcijom mi zajedno s Google-om svojim posjetiteljima predstavljamo prilagođene oglase zasnovane na interesima. Pri tome se kolačići postavljaju na vaše računalo. Riječ je o tekstualnim datotekama koje korisnici prepoznaju prilikom pristupa stranicama i na taj način omogućavaju oglašavanje na temelju interesa u cijeloj Googleovoj mreži. U tom kontekstu, Google negira prikupljanje osobnih podataka i, prema vlastitim navodima, ne uspostavlja nikakve veze s drugim Googleovim uslugama. Googleovu funkciju remarketinga možete spriječiti podešavanjem odgovarajućih postavki na http://www.google.com/settings/ads. Upotreba kolačića također se može deaktivirati putem http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp ili promjenom postavki u vašem pregledniku. Ako je potrebno, upotrijebite njegovu funkciju pomoći. Više informacija o Google remarketingu i Googleovim općim Pravilima o privatnosti možete pronaći na: http://www.google.com/privacy/ads/.

Priključak za Google Maps

Na našoj web stranici koristimo priključak internetske usluge Google Maps. Vlasnik Google Maps-a je tvrtka Google Inc., sa sjedištem u SAD-u, CA 94043, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View. Korištenjem Google Maps-a na našoj web stranici, podaci o korištenju ove web stranice i vaša IP adresa prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u i također se pohranjuju na ovom poslužitelju. Nemamo saznanja o točnom sadržaju prenesenih podataka, niti o njihovoj upotrebi od strane Googlea. U tom kontekstu, tvrtka poriče povezivanje podataka s informacijama s drugih Googleovih usluga i prikupljanje osobnih podataka. Međutim, Google može prenijeti podatke trećim stranama. Ako deaktivirate Javascript u svom pregledniku, onemogućit ćete pokretanje Google Maps-a. Međutim, tada nećete moći koristiti prikaz karte na našoj web stranici. Korištenjem naše web stranice pristajete na opisano prikupljanje i obradu podataka od strane tvrtke Google Inc. Ovdje možete saznati više o odredbama o zaštiti podataka i uvjetima korištenja za Google Maps: https://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html.

Korištenje kolačića

Naša web stranica koristi kolačiće. Kolačić je mala tekstualna datoteka koju web portal ostavlja u korisnikovom računalnom sustavu (računalo, tablet računalo ili pametni telefon) kada ga posjeti. U kolačićima se mogu pohraniti osobni podaci.

Možete spriječiti sljedivost pomoću kolačića u postavkama preglednika (Do-not-track, Tracking-Protection-List) ili zabraniti pohranu kolačića trećih strana.

Ako su svi kolačići izbrisani, izbrisat će se i svi već postavljeni opt-out kolačići, tako da ćete morati ponoviti već izjavljena protivljenja.

Želimo vam pružiti priliku da se informirano odlučite za ili protiv upotrebe kolačića, koji nisu nužno potrebni za tehničke funkcije web stranice.

Razlikujemo kolačiće koji su bitni za tehničke funkcije web stranice i neobavezne kolačiće.

Kako biste što individualnije mogli postaviti željene postavke zaštite podataka za posjetu naše web stranice, u nastavku vam pružamo priliku da za sebe postavite svoje preferencije za kategorije operativne nužnosti i statistike.

1. Kategorija „Operativna nužnost“

Ovi su kolačići neophodni za rad web stranice i za kontrolu naših komercijalnih poslovnih ciljeva.

2. Kategorija „Statistika“

Kako bismo dodatno poboljšali našu ponudu i našu web stranicu, prikupljamo anonimne podatke za statistiku i analize. Pomoću ovih kolačića možemo, na primjer, utvrditi broj posjetitelja i učinak određenih stranica našeg web portala i optimizirati naš sadržaj.

Ova izjava o zaštiti podataka izrađena je od strane www.datenschutzexperte.de

Stanje: 15.06.2020.godine